Smaragdna beležka

Smaragdna beležka vas odpelje po stopinjah zgodovine iz rimljanskih časov ob najdaljšem spomeniku iz rimskih časov na Zaplani pri Vrhniki.

Po Sloveniji nastaja transverzala pravljično-doživljajskih poti, ki družinam in otrokom naravo in kulturo ter lokalne posebnosti približa skozi zgodbo in pristna doživetja. Večina poti se nahaja v neposredni bližini Ljubljane in ponujajo nekajurno doživetje za družine, ki iščejo priložnosti za gibanje v naravi in sproščeno, otrokom prilagojeno spoznavanje novih krajev in njihovih posebnosti.

Na Zaplani obišči pravljično-doživljajsko pot Smaragdna dogodivščina ob Ajdovskem zidu, ki je odprta vse dni v tednu in odkrij sledi zgodovine! Izhodišče poti.

Na poti so otroci na pomembni misiji: iščejo skrivna sporočila in škratje simbole, premagujejo škratji urok, pomagajo živalim in uživajo v gozdnih dogodivščinah. Otroci za doživetje na pravljično-doživljajskih poteh potrebujejo beležko in svinčnik oziroma barvice, na cilju pa jih za uspešno opravljeno misijo vselej čaka nagrada.

Z izjemo Krvavca, poti obratujejo celo leto, vse dni v tednu in so na voljo za samostojen obisk. Organiziramo pa tudi vodene pohode po poteh z interpretativnimi vodniki, ki jih redno objavljamo na naši Facebook strani.

7,00 

PREBERITE TUDI

sl_SI