GLASBENE PRAVLJICE

Za predšolske otroke in učence 1. triade OŠ smo pripravili uglasbljene zgodbe pravljično-doživljajskih poti, ki vam jih predstavljamo v nadaljevanju. Izdane so na dveh zgoščenkah, izvajamo pa jih tudi kot predstave v vrtcih in šolah. Otroci preko zvokov, glasov, melodij in doživetega pripovedovanja spoznavajo skrivnosti slovenskih krajev, pokrajin in ljudi. 

Škratji Kras

Nastopajo: Nina Peče Grilc, Ana Kravanja in Samo Kutin, trajanje 30 minut

Kaj le so ušpičili nagajivi škratje s Krasa! Nekaj je narobe z burjo, s kraškim kamnom in s pisanim rujem! In zato Kras ni več takšen, kot bi moral biti. Še sreča, da so tu navihani otroci s Krasa, ki se ne ustrašijo škratjih škratolovščin in rešijo Kras škratjega uroka. Pa pazite se kraških škratov, čisto nič prijazni niso! 

Glasbena pravljica Škratje s Krasa je nastala po slikanici Uroša Grilca in ilustratorja Zvonka Čoha. Glasbenika Ana Kravanja in Samo Kutin ter pripovedovalka Nina Peče Grilc vas popeljejo v zvoke in barve Krasa ter vam razkrijejo številne njegove skrivnosti. Otroci so tako pripravljeni na dogodivščino v naravi – Škratji Kras v Štanjelu je malo pravljični in malo resnični čudoviti svet kamna, burje in ruja.

Škratji Kras pravljično-doživljajska transverzala Škrateljc

Čarovniška šola Krškočara

Nastopajo: Nina Peče Grilc, Ana Kravanja in Samo Kutin, trajanje 30 minut

Adam, Jurij, Val in Veronika so štirje prijatelji, ki se učijo in urijo za čarovnike. A že prvi dan šole jih čaka velika preizkušnja, saj je njihovo šolo zadel tristoletni urok. Čiri-copra-čara, krško-čara-mara! Samo ena stvar premaga urok Krškočare: skrbno zacopran in s ščepcem skrivnosti zašiljen čarobni zvarek!   

Glasbena pravljica Čarovniška šola Krškočara je nastala po slikanici Uroša Grilca in ilustratorja Jureta Engelsbergerja. Zvočno čarovniško popotovanje skozi skrivnostni pragozd in svet čarovniških dogodivščin vam pričarajo glasbenika Ana Kravanja in Samo Kutin ter pripovedovalka Nina Peče Grilc. Glasbena pravljica otroke pripravi na pravljično doživetje Krškočara v Krškem, kjer učence čarovniške šole v naravi čakajo različne preizkušnje.

Glasbena pravljica Pravljično-doživljajska trasnsverzala Škrateljc

Mali plac

Nastopajo: Nina Peče Grilc, Ana Kravanja in Samo Kutin, trajanje 30 minut

Mali plac je čarobno lep kraj in prijazen dom številnih močvirskih živali. Toda škratji urok z Malega placa prežene vse močvirske živali. Le želva zbere dovolj poguma, da se sooči s škratjo nadlogo. V temačnem škratjem gozdu jo čakajo tri zahtevne škratje uganke, saj škratje od vsega najraje sprašujejo zagonetne reči. A želva ve, da si tisti, ki reši škratovo uganko, pribori naklonjenost teh malih hudob. Bo želvi uspelo najti rešitev in pregnati škratji urok? Bo Mali plac spet postal prijazen dom mnogoterih močvirskih bitij?

Mali plac je zgodba Uroša Grilca in ilustratorja Gorazda Vahna z močnim ekološkim sporočilom o tem, kako pomembno je ohranjanje ravnotežja v naravi in skrbi za naravno okolje. Ob glasbi Ane Kravanja in Sama Kutina ter pripovedovanju Nine Peče Grilc otroci zgodbo in njeno sporočilo čustveno dojemajo skozi različne naravne zvoke, ki se prelivajo v bolj abstraktne pravljične škratovske melodije in šume. Zgodba tako ustvari posebno zvočno okolje, ki nas prestavi v močvirski svet, ter otroke pripravi za doživetja na Poti močvirskih škratov na Mali Plac na Ljubljanskem barju.

Pot močvirskih škratov na Mali plac pravljično-doživljajska pot Škrateljc glasbena pravljica

Zaklad pokljuških škratov

Nastopata: Žiga X Gombač & Albert Camlek, trajanje 30 minut

Škrat Jurček je mlad škrat s Pokljuke, ki pa ga pesti velikanska težava. Želi si namreč postati odrasel škrat, kar pa v škratjem svetu nikakor ni preprosto. Opraviti mora na videz nerešljiv izziv, ki so mu ga naložili starejši škratje. Mu ga bo uspelo rešiti?

Zabavna glasbena pravljica Zaklad pokljuških škratov je nastala po istoimenski slikanici Žige X Gombača in ilustratorja Gorazda Vahna. Pripovedovalec Žiga X Gombač in glasbenik Albert Camlek pripravita iskrivo, poučno in živopisno pripoved, prežeto z zabavnimi songi in spoznavanjem osnovnih števil. Otroci spoznajo, kako pomembno je imeti dobre prijatelje, zakaj je vedno dobro biti prijazen in spoštljiv ter zakaj so planinski orli najbolj navihane živali daleč naokoli.

Zaklad pokljuških škratov Žiga X. Gombač Škrateljc slikanice

Polh rogovilež

Nastopajo: Nina Peče Grilc, Ana Kravanja in Samo Kutin, trajanje 30 minut

Glasbena pravljica Polh rogovilež otroke skozi zgodbo popelje po razkošni zvočni krajini. Polh rogovilež namreč biva na podstrešju gradu, a ker prireja bučne rogovilske zabave, ga grofje preženejo, zato si mora poiskati nov dom. In preizkuša, ali bi lahko bival pri čebelah, pri jazbecu, čukih, a povsod gre nekaj hudo narobe. Na koncu najde staro bukev, v kateri biva polšja družina in tam si polh ustvari nov dom. 

Polh rogovilež je nastal po slikanici Uroša Grilca in ilustratorke Maše Kozjek. Z glasbeno pravljico se najprej sprehodimo skozi »grajske zvoke«, nato spoznamo rogoviljenje glasnega polha, potem pa z različnimi inštrumenti ustvarjamo zvoke, ki jih slišimo v gozdu. Glasbena pravljica bo otroke spodbudila, da se odpravijo v Polhov doživljajski park in pomagajo polhu najti nov dom! 

Polhov doživljajski park pravljično-doživljajska pot Škrateljc

GLASBENE PRAVLJICE IMAMO TUDI NA CD ZGOŠČENKI!

-25%
Original price was: 12,00 €.Current price is: 9,00 €.

Za dodatne informacije in rezervacijo termina pišite na: ksenja@skrateljc.org ali pokličite na številko 070 409 844.

Z veseljem prisluhnemo tudi vašim željam!

Stopite v kontakt z nami

Za dodatne informacije in rezervacije nam pišite na ksenja@skrateljc.org ali pokličite na 070 409 844. Z veseljem vam bomo pomagali!